T ruffels worden ook wel de ‘witte en zwarte diamanten genoemd’ vanwege hun beperkte beschikbaarheid. De smaak en de aroma van de truffel zijn de belangrijkste kwaliteiten, deze maken de truffel tot een belangrijk ingrediënt voor gerechten voor belangrijke evenementen en exclusieve maaltijden die geserveerd worden aan fijnproevers van over de hele wereld.

A lberto Fortunati is een bedrijf met vele jaren ervaring in het verzamelen, verwerken en afzetten truffels. Het bedrijf werd opgericht in 1972, dankzij de enthousiaste passie van Alberto Fortunati en zijn echtgenote Annunziata, truffel deskundigen die later hun bedrijf overhandigden aan hun kinderen die met dezelfde passie en ijverigheid de familietraditie voortzette, volledig trouw aan dezelfde waarden die hun vader en moeder hadden. Het bedrijf is gevestigd in Campello sul Clitunno, in de buurt van Perugia, de regio Umbrië, bekend om zijn zwarte truffels, welke beroemd en gewaardeerd zijn over de hele wereld. In de loop der jaren behield het bedrijf zijn oorspronkelijke ‘familiebedrijf’ identiteit, mede dankzij de samenwerking van hooggekwalificeerde medewerkers die met specifieke sector gerelateerde expertise, elke truffel met bijzondere zorgvuldige aandacht behandelen. Deze aanpak heeft ervoor gezorgd dat het een succesvol en erkend bedrijf is geworden in Italië, Europa en de rest van de wereld.

D e verwerking van truffels vereist zeer gespecialiseerde technieken, die geboren zijn uit jarenlange ervaring en een eeuwenoude traditie. Concentrerend op de aankoop van truffels die worden beoordeeld door de variëteit, stuks en kwaliteit, heeft als hoofddoel het bereiken van de best mogelijke prijs-kwaliteit verhouding. Verwerking stadia zijn uitsluitend traditioneel: van het verzamelen in de bossen door truffel jagers tot aan de aankoop op de meest erkende markten, van het wassen met schoon water tot de zorgvuldige selectie en diverse vormen van bewaring.

H oewel er gebruik wordt gemaakt van de meest geavanceerde computertechnologie en het vermijden van het gebruik van kleurstoffen (zoals dat is vastgesteld door de wet), is het doel om alle echtheid, smaak en aroma te beschermen. Met deze middelen zoekt bedrijf naar een manier om de houdbaarheid van de smaak en aroma van het product, dat normaal na een aantal dagen verslechtert, te verbeteren. Op deze manier wordt de kwaliteit van de truffels, die zowel geheel, in stukken of als paté in blik of glazen potten verpakt worden, gewaarborgd en verkocht tegen zeer concurrerende prijzen. Welke van vitaal belang zijn voor onze talloze klanten die grote bewondering hebben voor onze natuurlijke verse truffels, met zijn wereldwijde faam vanwege de kwaliteit, en voor onze vacuüm verpakte diepvriesproducten, sausen en kruiderijen die uitsluitend verwerkt worden in onze fabriek in Campello sul Clitunno (PG).

 

Lees verder

 


© 2003-2024 R&R Italiaanse Delicatessen | Privacy Policy