Recepten op basis van saffraan

 

RISOTTO ALLA MILANESE

RICOTTA SPEZIATA ALLO ZAFFERANO

Ingrediënten: 500 gr. rijst (bij voorkeur Carnaroli), 150 gr. boter, 25 gr. spek, vlees bouillon, gehakte ui, droge witte wijn, saffraan, zout en peper.

Snijd de ui fijn en bak deze met spek en een deel van de boter op laag vuur. Voeg de rijst toe en bak het voor een paar minuten, giet een half glas witte wijn er in en laat deze verdampen waarna je daarna de kokende bouillon er in giet. Ga zo door met de bouillon, door elke keer twee lepels toe te voegen nadat het geabsorbeerd is, 5-10 minuten voordat de rijst gekookt is doe je de saffraan erbij voor de diepe goude kleur. Neem de pan van het vuur en doe de rest van de boter samen met wat kookroom en Parmezaanse kaas er in.

Ingrediënten: 500 gr. ricotta, 0,25 gr. saffraan, suiker.

Plaats de saffraan in warm water, waarna het water een gele kleur aanneemt. Voeg deze aan de ricotta en de suiker toe. Laat deze staan en dien het op als dessert. Het kan als voorgerecht gebruikt worden waarbij de suiker vervangt wordt door zout.

CECI ALLO ZAFFERANO

PENNE CON ZUCCHINE ALLO ZAFFERANO

Ingrediënten voor 4 personen: 200 gr. kikkererwten, saffraan, 2 eetlepels olijfolie 1 ui, 200 gr.gepelde tomaten, chilipoeder, tijm, munt, zout en peper.

Was de bonen en laat ze weken in water voor een dag. Giet ze af, en zet ze in een pot en met water. Breng het aan de kook en kook het zo lang dat de bonen niet meer zacht worden. Giet het af en zet het gekookte water opzij. Plaats in een pan de olie en de ui geschild en gesneden. Voeg de bonen, de gehakte tomaten, een snufje tijm, gehakte munt en een snufje chili toe. Voeg zout, peper en een glas water van het koken van de kikkererwten toe, breng het aan de kook en laat gedurende 30 minuten koken. Voeg de saffraan in een beetje water waarin de bonen gekookt zijn en voeg deze aan de kikkererwten toe en kook het 5 minuten.

Ingrediënten: sjalot, courgette, tomaten, tijm, basilicum, ham, penne pasta, saffraan.

Snij de ham in blokjes, en voeg deze samen met de olie bij de sjalotten om ze iets te verzachten. Snij de courgette en tomaten in blokjes en voeg deze samen met de tijm en de blaadjes basilicum bij het geheel. Kruid de saffraan met zout voordat je het in het gerecht brengt. Houdt dit op het vuur voor 5 minuten. Bereid de penne volgens het pak en voeg wat peper toe.

VITELLO AL SUGO DI ZAFFERANO

FAGIOLI PERLA ALLO ZAFFERANO

Ingrediënten voor 4 personen: 800 gr. kalfsvlees, 60 gr. olie, 1 citroen, saffraan, zout en peper, room.

Leg het vlees in stukken in een pan met olijfolie, citroensap, saffraan, zout en peper, 3 / 4 van een liter water en breng het aan de kook. Voeg de plakjes ui, doe de deksel er op en kook op laag vuur gedurende een uur het geheel. Voeg als laatste, voordat alles klaar is, de room toe en laat het geheel even rusten voordat het geserveerd wordt.

Ingrediënten: 500 gr. Parel bonen, ui, boter, zout en peper, saffraan.

Week de fagioli 12 uur, lek ze uit, en breng ze aan de kook in schoon water. 1 nog al dente fagioli worden toegevoegd aan de gebakken uien en boter. Om het koken te voltooien, haal je een beetje water uit het kooksel met de fagioli en meng je dat met saffraan, altijd nog op laag vuur. Haal ze van het vuur en laat ze 10 minuten rusten voordat ze worden opgedient.

MINESTRA DI FARRO E ZAFFERANO

MINESTRA DI FARRO E ZAFFERANO

Ingredienti per 4 persone: Sedano, carota, cipolla, pomodoro, peperoncino a piacere, 2 patate, 200 gr. di jàrro, brodo di carne, 12 stimmi di zafferano.

Mettere a bagno il farro per un'ora, così da ottenere una cottura più veloce; mettere in infusione gli stimi di zafferano. Soffriggere gli odori, aggiungere le patate tagliate a dadini e il pomodoro. Quando le patate saranno cotte unire il farro e il brodo di carne e tenere sul fuoco per 20 minuti. Lo zafferano va aggiunto a metà cottura.

Ingredienti per 4 persone: Sedano, carota, cipolla, pomodoro, peperoncino a piacere, 2 patate, 200 gr. di jàrro, brodo di carne, 12 stimmi di zafferano.

Mettere a bagno il farro per un'ora, così da ottenere una cottura più veloce; mettere in infusione gli stimi di zafferano. Soffriggere gli odori, aggiungere le patate tagliate a dadini e il pomodoro. Quando le patate saranno cotte unire il farro e il brodo di carne e tenere sul fuoco per 20 minuti. Lo zafferano va aggiunto a metà cottura.

 

 

 


© 2003-2023 R&R Italiaanse Delicatessen | Privacy Policy