Recepten op basis van peulvruchten en granen

LENTICCHIE UMBRE

BRUSCHETTA ALLE LENTICCHIE (senza ammollo)

IngrediŽnten voor 4 personen: selderij, wortel, ui, tomaat, rode peper naar smaak, 2 aardappelen, 200 gr. linzen, vlees bouillon, saffraan.

Kook de linzen in gezouten water. Bak de gesneden ui en de in blokjes gesneden bacon. Voeg de linzen, gehakte selderij en gehakte peterselie toe, roer en voeg zout en peper toe. BeŽindig het koken op laag vuur en voeg water of bouillon toe indien nodig. Kooktijd 20/30 minuten.

IngrediŽnten: 4 sneetjes brood gebakken in een houtkachel, 1 teentje knoflook. 100 gr. linzen, extra vergine olijfolie, zout en peper.

Kook de linzen in kokend gezouten water gedurende ongeveer 35-40 minuten, giet het af en doe er extra vergine olijfolie overheen en een snufje peper. Rooster de sneetjes brood, die ingewreven zijn met knoflook, en verspreid dan de linzen over de sneetjes brood. Serveer warm.

FARRO SEMIPERLATO

ZUPPA RAPIDA

Ingredienti: 250 gr. difarro semiperlato, olio extra vergine di oliva, 100 gr. di carne tritata, sedano, carota, cipolla, sale, pepe, pomodoro a cubetti, brodo di carne, parmigiano.

Far soffriggere il sedano, la carota e la cipolla tritati finemente, la carne e condire con olio, sale e pepe. Aggiungere il pomodoro e cuocere per 15 minuti. Mettere il farro in acqua fredda e portare in ebollizione per 10 minuti. Dopo averlo scolato unitelo al condimento e cuocere il tutto per 20 minuti, aggiungere il brodo se necessario.

IngrediŽnten: 400 gr. soep, 100 gram. gehakt, in blokjes gesneden tomaten, extra vergine olijfolie, 1 ui, 1 stengel bleekselderij, 1 wortel, bouillon, zout en peper.

Kook in gezouten water de soep ongeveer 20 minuten. Snipper de ui, selderij en wortel en bak ze in de olie. Voeg het gehakt toe. Kruid het met zout en peper en bak het ongeveer 15 minuten. Voeg de tomaten en stop het koken voor 10 minuten. Verwarm de soep en voeg het mengsel toe aan de soep, daarna stop je het koken. Voeg runderbouillon toe indien nodig.

ORZO PERLATO

CECI ALL'OLIO EXTRA VERGINE DI OLIVA

IngrediŽnten: 250 gr. parelgort, 50 gr. spek, ui, extra vergine olijfolie, bouillon, peterselie, geraspte kaas.

Bak de in stukken gehakte spek met de ui in olijfolie met zout en peper. Zodra de ui begint te kleuren, voeg je de gort en de kokende bouillon toe en kook je het gedurende 20 minuten. Verwijder de pan van het vuur, laat het voor een paar minuten rusten en voeg de gehakte peterselie, geraspte kaas en olijfolie toe.

IngrediŽnten: 400 gr. kikkererwten, extra vergine olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 takje rozemarijn, 2 aardappelen ongeveer 150 gr, peper, ui, zout.

Zet de kikkererwten te weken voor ongeveer 12 uur. Kook het dan in gezouten water gedurende tenminste 30 minuten met knoflook en rozemarijn. Kook de aardappelen tegelijkertijd in gezouten water. Eenmaal gekookt, geschild maak je er aardappelpuree van. Combineer de eerder uitgelekte kikkererwten aardappelen en meng deze gedurende 2 minuten. Besprenkel met olie, peper en eventueel verse ui plakjes.

FAGIOLI BORLOTTI

FAGIOLI RUVIOTTI

IngrediŽnten: 400 gr. fiagioli, extra vergine olijfolie, 100 gram spek, 200 gram gepureerde tomaten, 1 1/2 ui, 1 stengel bleekselderij, 1 wortel, 1 teentje knoflook, zout, peper, 4 sneetjes brood.

Laat de bonen weken voor 12 uur. Kook in water gedurende ongeveer 25 minuten. Fruit de ui, selderij, wortel, knoflook, en de fijngehakt en in blokjes gesneden spek. Voeg de bonen, tomatensaus, zout en peper toe. Laat het koken voor ongeveer 15 minuten, indien nodig met behulp van water. Rooster de broodjes en serveer ze met de soep, voeg olie toe naar smaak.

IngrediŽnten: 400 gr. Fagioli bonen, extra vergine olijfolie, 400 gr. stukjes vlees (varkens-of kalfsvlees), 1 takje rozemarijn, 2 teentjes knoflook 3, 1 1/2 glas witte wijn, zout, peper, 2-3 eetlepels tomatenpuree (optioneel).

Laat de bonen weken voor 12 uur. Kook ze in water gedurende ongeveer 45 minuten. Bak de knoflook en de fijngehakte rozemarijn. Voeg de blokjes vlees en zout en peper toe. Wanneer het bijna gaar is voeg je de wijn toe die je laat verdampen, dan voeg je de bonen en indien nodig water of tomatensaus toe. Laat dit koken voor ongeveer 15 minuten. Tot slot, garneer alles naar smaak met rozemarijn en/of fijngehakte knoflook.

TORCETTI E LENTICCHIE (senza ammollo)

LENTICCHIE CON SALSICCE (senza ammollo)

IngrediŽnten: 200 gram linzen, 300 gram. torcetti, 200 gr. gepelde tomaten, 4 eetlepels extra vergine olie, a, 2 teentjes knoflook, 1 stengel bleekselderij, 1 takje peterselie, 1 rode peper, zout en peper.

Bereid een mengsel met de knoflook, selderij en peterselie. Bak dit in extra vergine olijfolie voor een tijdje en voeg dan de geplette tomaten en grof gemalen peper toe. Voeg zout toe en bak gedurende 15 minuten. Kook tegelijkertijd de linzen in gezouten water gedurende ongeveer 35-40 minuten. Laat het uitlekken en meng het met de saus, laat het daarna nog eens koken voor 10 minuten. Kook de pasta in overvloedig gezouten water, tot het al dente is. Meng het daarna met de saus. Laat het mengsel gedurende 5 minuten op laag vuur door sudderen. Giet alles daarna in schaal bestrooi het met de gehakte peterselie.

IngrediŽnten: linzen uit UmbriŽ, extra vergine olijfolie, worst van varkensvlees, selderij, knoflook, zout en peper.

Kook de linzen in een pan met een klein beetje water. Laat de selderij en knoflook sudderen voor ongeveer een uur, voeg dan zout, peper toe en worst die al eerder gebakken is. Kook alles gaar en serveer.

FARRO SEMIPERLATO

"ZUPPA CONTADINA"

IngrediŽnten: 300 gr. semi-gepareld Farro, 1 bosje verse rucola, 250 gr. mozzarella, 2 wortelen, 2 stengels bleekselderij, 4 eetlepels extra vergine olijfolie, oregano, zout.

Kook de Farro in een pan samen met gezouten water gedurende ongeveer 30 minuten. Ondertussen, maak de rucola, wortel en selderij schoon en snijd alles in kleine stukjes. Giet de Farro af, laat het afkoelen en doe het dan in een kom. Doe de mozzarella er bij en vervolgens de gehakte groenten, breng het op smaak met zout en veel extra vergine olijfolie. Bestrooi het met een snufje oregano en serveer.

IngrediŽnten: 400 gr. soep, in blokjes gesneden tomaten, extra vergine olijfolie, 1 teentje knoflook, ui, 1 stengel bleekselderij, 1 wortel, zout en peper.

Week de bonen in koud water voor ongeveer 12 uur. Laat de bonen uitlekken en kook ze in gezouten water gedurende ongeveer 35 minuten. Hak de knoflook, ui, selderij en wortel en bak dit alles in de olie. Doe bij de gekookte groenten wat zout en peper. Laat het koken en voeg de tomaten en water toe. Kook alles nog eens 20 minuten.

(IngrediŽnten: linzen, sojabonen, kikkererwten, erwten, bonen).

CICERCHIE

FAGIOLI CORONA

IngrediŽnten: 400 gr. cicerchie gras erwten, spek, extra vergine olijfolie, zout, salie, knoflook, 80 gr. tomaat en peper.

Week de gras erwten in water voor ongeveer 12 uur, kook het dan met 2 teentjes knoflook voor ten minste 30 minuten. Bak de salie en spek met olijfolie, zout en peper. Zodra de knoflook klaar is, doet u de uitgelekte graserwten erbij en laat ze bruin worden voeg tevens de in blokjes gesneden tomaten toe, voeg dan zout en peper naar smaak toe en als u het lekker vindt chilipeper.

IngrediŽnten: 400 gr. Fagioli bonen, 200 gram in blokjes gesneden tomaten, extra vergine olijfolie, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 stengel bleekselderij, 1 wortel, zout en peper.

Week de bonen in koud water gedurende 12 uur. Giet het af en kook het in koud gezouten water gedurende ongeveer 35 minuten. Hak de knoflook, ui, selderij en wortel fijn en bak het in olie. Giet het af en voeg het bij de gekookte groente, gekruid met zout en peper. Kook het enkele minuten, voeg de tomaten toe. Laat het door koken voor nog 15 minuten.

FAGIOLI PERLA

FAGIOLI OCCHIO

IngrediŽnten: 500 gr. Fagioli parelbonen, extra vergine olijfolie, 250 gr. tomatenpuree, wortel, ui, selderij, knoflook, zout en peper.

Laat de bonen weken voor 12 uur. Kook het in water voor ongeveer 50 minuten, voeg zout aan het einde van het koken toe en giet alles aan af. Bak de wortel, gehakte ui en selderij in olie, en voeg de knoflook toe die je later verwijderden moet zodra die bruin is. Voeg de gepureerde tomaten, bonen en indien nodig warm water toe. Kruid het wat met zout en peper, Kook het ongeveer 10 minuten door op matig vuur.

IngrediŽnten: 500 gr. Fagioli oog bonen, extra vergine olijfolie, 250 gr. tomatenpuree, salie, zout en peper.

Voor het koken zonder dat je van te voren alles wilt weken: kook in koud water gedurende 45 minuten.

Laat de bonen weken voor 12 uur. Kook het in water voor ongeveer 25 minuten, voeg zout aan het einde van het koken toe en giet het af. Bak in de olie, de salie, voeg de tomatenpuree en de bonen toe en indien nodig wat warm water. Kruid alles met zout en peper en laat het ongeveer 10 minuten op matig vuur staan om het op smaak te laten komen.

 

 

 


© 2003-2023 R&R Italiaanse Delicatessen | Privacy Policy